neděle 24. června 2012

Wimbledon 2012 - přehled zraněných hráčů

chcípáci, zdechliny, simulanti, čajíčci...

Aktualizováno: 25.06.2012 01:00

Ana Ivanovic - se odhlásila z turnaje v Eastbourne se zraněním pravého třísla/kyčle. Podle jejích slov vzniklo zranění už na French Open a dovolilo jí poprvé naplno trénovat teprve v polovině minulého týdne.

Marion Bartoli - vedla v semifinále turnaje v Eastbourne nad Paszek 6:3 4:0, nicméně zranění stehna ji nakonec natolik přibrzdilo, že zápas ztratila.

Casey Dellacqua - skrečovala v osmifinále turnaje v Birminghamu kvůli střevní chřipce.

Svetlana Kuznetsova - se odhlásila z turnaje v Eastbourne se zraněním zad.

Elena Baltacha - byla nucena odstoupit ze singla i debla na turnaji v Eastbourne kvůli zranění krku.

Francesca Schiavone - odstoupila před semifinále z debla na turnaji v Hertogenbsochi kvůli zranění stehna.

Polona Hercog - se nechala slyšet, že její zdravotní stav se zlepšil, nicméně zranění zad ji vyřadilo i z turnajů v Bad Gasteinu a Hertogenbsochi.

Olga Govorstova - se odhlásila z turnaje v Bad Gasteinu se zraněním pravého přitahovače. Následně podlehla v 1. kole turnaje v Hertogenboschi Pennettě.

Anne Keothavong - je dokladem, že domácí prostředí nemusí být vždy nutně výhodou. V Anglii odehrála 45 zápasů okruhu WTA s bilancí 11:34.

Yaroslava Shvedova - se na turnaji v Birminghamu objevila v deblu, do singlové části však nezasáhla. Není však zřejmé, zda to má nějaký podstatný důvod.

Kiki Bertens - přiznala, že tráva není jejím oblíbeným povrchem a je pro ni velmi složité si na ni zvyknout.

Barbora Záhlavová Strýcová - se před French Open odhlásila z turnaje ve Štrasburku kvůli nemoci, po French Open skrečovala zápas Bundesligy (důvod neznámý), následně se odhlásila z turnaje v Bad Gasteinu opět kvůli nemoci a nastoupila až v Hertogenboschi, kde prohrála v 1. kole s Niculescu. 

Daniela Hantuchová - kterou na téměř dva měsíce vyřadila únavová zlomenina nohy, se představila na turnajích v Birminghamu a v Eastbourne. V prvním případě prohrála s Czink a po zápase přiznala, že hrála velmi opatrně, protože se na nekvalitním terénu obávala o zraněnou nohu. V Eastbourne dokázala přejít přes první kolo, ale i ohlasy na její zdejší vystoupení hovoří o nepříliš dobrém pohybu Slovenky.

Jamie Hampton - skrečovala na French Open kvůli zranění zad a tytéž zdravotní obtíže ji nepustily na turnaj v Birminghamu, díky čemuž vstoupí do Wimbledonu bez jediného odehraného zápasu na trávě v kariéře.

Lesya Tsurenko - se odhlásila z turnaje v Birminghamu kvůli zranění ramene, které ji trápilo už na turnaji v Bruselu.

Silvia Soler-Espinosa - si během tréninku na French Open natrhla vazy v kotníku, což ji vyřadilo nejen z druhého grandslamu sezóny, ale i z turnaje v Hertogenboschi.

Iveta Benešová - se po porážce s #320 Tarou Moore na turnaji v Birminghamu nechala slyšet, že na turnaj původně vůbec nechtěla jet, že nemá ráda trávu, že hrála, protože to chtěl její trenér, že kurt byl otřesný a že příště už nepřijede :) Podobně koncentrovaný výkon předvedla následně i v Hertogenboschi.

Kim Clijsters - odstoupila z turnaje v Hertogenboschi kvůli zranění břišních svalů. Podle jejích slov se problém objevil během zápasu proti Bondarenko a protože to nebylo lepší ani v dalším kole proti Schiavone, rozhodla se více neriskovat a to i s ohledem na fakt, že se se stejným zraněním potýkala už v minulém roce.

Mona Barthel - se v uplynulých měsících propadla do výrazné herní krize. Údajně by za tím mohly být vážné zdravotní problémy její matky, která s ní běžně objíždí turnaje a působí v roli jakéhosi náhradního kouče.

Vera Zvonareva - se odhlásila kvůli zranění ramene z turnajů ve Stuttgartu, Římě, French Open a naposledy z Eastbourne. Její start na Wimbledonu není zcela jistý.

Angelique Kerber - dorazila na turnaj v Eastbourne s lehkou virózou, která jí nezábranila dojít až do finále, občas však působila unaveně a často pokašlávala.

Lucie Hradecká - se odhlásila z turnaje v Bad Gasteinu se zraněním pravé kyčle a nedávno se přiznala v online rozhovoru na iDnes:"Nemám ráda trávu."

Anastasia Rodionova - skrečovala v kvalifikaci turnaje v Hertogenboschi kvůli zranění krku za stavu 7:6 5:3 30:0 pro soupeřku. Patrně se však jednalo spíše o problém mezi ušima, protože Rodionovová je proslulá svým nesportovním chováním. Následně odehrála dva zápasy v deblu.

Shuai Peng - se odhlásila z turnajů v Birminghamu a Eastbourne kvůli zranění levé ruky, které ji trápí už od poloviny května.

Virginie Razzano - skrečovala v 2. kole turnaje v Birminghamu kvůli zranění zápěstí.

Su-Wei Hsieh - skrečovala v 1. kole turnaje v Eastbourne kvůli problémům se zády. Podle jejího kouče se jednalo o velmi bolestivé zranění.

Ayumi Morita - skrečovala v 1. kole turnaje v Birminghamu kvůli zranění zad. Japonská hráčka je proslulá svými falešnými medical timeouty, proto je třeba brát její zdravotní problémy s určitou rezervou.

Jarmila Gajdošová - se odhlásila z turnajů v Birminghamu a Hertogenboschi kvůli zranění zápěstí, které si přivodila na French Open.

Ksenia Pervak - po zimním přestupu do Kazachstánu výsledkově zdaleka nenavazuje na loňskou sezónu. Že její přístup k tenisu není letos úplně 100% napovídá i její postava, která je viditelně o pár kilo "zkušenější".

Flavia Pennetta - označila porážku 1:6 1:6 s U. Radwaňskou v 2. kole turnaje v Hertogenboschi za nejhorší možný výkon, který lze předvést.

Magdalena Rybáriková - skrečovala v semifinále květnového turnaje v Cagnes-Sur-Mer kvůli problémům se zády. Stejný problém ji následně zabránil obhajovat titul na pražském ITFku, vyřadil ji z French Open, kde skrečovala v 1. kole a nakonec se odhlásila z turnaje v Birminghamu.

Agnieszka Radwanska - po prohře v 1. kole turnaje v Eastbourne připustila, že se po odehrání více než 50 zápasů v první polovině roku cítí trochu opotřebovaná.

Sabine Lisicki - prozradila před turnajem v Birminghamu, že dříve nesnášela tenis na trávě kvůli silným alergiím. Po prohře v 1. kole s U. Radwaňskou se nechala slyšet, že měla problémy s dýchání, což patrně mohlo souvislost právě se zmíněnou alergií.

Malek Jaziri - skrečoval v 1. kole turnaje v Hertogenboschi kvůli nemoci.

Philipp Kohlschreiber - skrečoval v čtvrtfinále turnaje v Eastbourne, když podklouzl a poranil si kotník.

Rui Machado - se odhlásil z turnaje v Hertogenboschi (důvod neznámý).

Mardy Fish - kterého v uplynulých měsících vyřadily z tenisového dění problémy se srdcem, nemá od svého startu na Wimbledonu přehnaná očekávání, přesto prý cítí, že může podat kvalitní výkon. Los mu připravil na rozjezd jednoho z nejpříjemnějších soupeřů - Ramirez-Hidalgo nevyhrál v kariéře ani jeden zápas na trávě (0/8).

Jurgen Melzer - se po vypadnutí v 1. kole na French Open odhlásil z turnaje v Halle (opět kvůli zranění kyčle) a ač následně ujistil, že je zdravotně v pořádku, navázal dalším podivným vystoupením na turnaji v Hertogenboschi, kde snadno prohrál s Item.

Jo-Wilfried Tsonga - jehož na turnaji v Queen's přibrzdilo zranění prstu se následně odhlásil z exhibičního turnaje v Hurlinghamu. Podle jeho slov je již zranění v pořádku a je připraven na start na Wimbledonu.

Sam Querrey - skrečoval v 1. kole turnaje v Eastbourne se zraněním zas. Podle jeho trenéra se problémy objevily již několik dní před startem turnaje.

Juan Martin Del Potro - se odhlásil z turnaje v Queen's kvůli zranění kolena. Ve čtvrtek se zúčastnil exhibičního turnaje Boodles challenge, kde byl jeho zápas s Dolgopolovem kvůli dešti přerušen a následně ukončen za stavu 6:1 2:5.

Kei Nishikori - skrečoval na konci dubna na turnaji v Barceloně se zraněním břišních svalů a od té doby se odhlašoval ze všech turnajů včetně French Open. Jeho jedinou herní praxí je tak exhibiční turnaj v Hurlingham club, kde tento týden prohrál s Hewittem a porazil Fishe.

Bjorn Phau - se odhlásil z turnaje v Hertogenboschi (důvod neznámý).

David Nalbandian - který byl diskvalifikován ve finále turnaje v Queen's, je vyšetřován policí pro napadení, přišel o prize money ve výši 57.350 dolarů, o body do žebříčku, o pozici nasazeného hráče na Wimbledonu a jako bonus pokutu 12.560 dolarů.

Potito Starace - skrečoval v 1. kole turnaje v Hertogenboschi se zraněním zad.

Igor Andreev - který se poslední měsíc potýká se zraněním ramene a naposledy skrečoval v 1. kole na French Open, se odhlásil z turnajů v Halle a Hertogenboschi.

Fernando Verdasco - se po ostudné porážce se Semjanem na prostějovském challengeru odhlásil z turnaje v Halle (důvod neznámý) a jeho jedinou travnatou přípravou tak byl exhibiční turnaj Boodles challenge.

Michael Llodra - je momentálně zřejmě plný emocí, protože kromě startu Wimbledonu ještě každým dnem očekává narození třetího potomka.

Blaz Kavic - odstoupil minulý týden z challengeru v Monze kvůli únavě a bolesti kolen.

Richard Gasquet - se odhlásil z turnaje v Queen's (odpočinek) a následně prohrál v 1. kole v Eastbourne s Matosevicem.

Steve Darcis - skrečoval v Eastbourne proti Roddickovi se zraněním zad.

Juan Ignacio Chela - který má již od února problém se zánětem obou achilových šlach, se po snadné prohře na French Open nechal slyšet, že konec kariéry nemusí být daleko. Naposledy se odhlásil z turnaje v Eastbourne.

Sergiy Stakhovsky - skrečoval ve druhém kole turnaje v Queen's se zraněným šikmým břišním svalem. Následně se odhlásil z turnaje v Hertogenboschi.

James Blake - se v pondělí stal otcem, což patrně příliš neprospělo jeho už tak rozpačité koncentraci na tenis.

Yen-Hsun Lu - se po výhře nad Benneteauem v Eastbourne nechal slyšet, že zranění nohy, se kterým skrečoval na turnaji v Queen's, je lepší, ale nikoliv úplně vyléčeno.

Juan Carlos Ferrero - se odhlásil z turnaje v Hertogenboschi kvůli viróze.

Žádné komentáře:

Okomentovat